Energieprestatie woningbouw

Wat is een EPA-W label

Dit is het energielabel die wordt toegekend aan een woning. Dit geldt zowel voor de verkoop als de verhuur (particulier en woningbouw) en is verplicht bij mutatie van een woning. Dit energielabel is sinds 2008 wettelijk verplicht, zodra u een woning verkoopt of verhuurt. In deze tijd wordt duurzaamheid en energiezuinig steeds belangrijker en letten kopers en/of huurders steeds meer op de energiezuinigheid, omdat dit ook bijdraagt aan de maandelijkse energiekosten. 

Dit energielabel laat zien hoe energiezuinig de woning is op een schaal van A t/m G, waarbij A het meest zuinig is en G het minst zuinig. Een afgegeven energielabel is 10 jaar geldig en wanneer de woning wordt verkocht of verhuurd, moet het energielabel aanwezig zijn. 

Een EPA-W label bewijst hoe energiezuinig de woning is. Zo is het energieverbruik en de energiekosten in één oogopslag duidelijk en kan de huurder of koper de woningen makkelijk vergelijken en meenemen in hun beslissing.

UP Klimaatadvies heeft dé adviseur om het juiste energielabel voor uw woning te maken!

Waarom een EPA-W label?

Weet u al hoe energiezuinig uw woning is? Nee? Vraag een offerte aan bij UP Klimaatadvies, want wij hebben experts voor u klaarstaan. Zij geven het deskundige advies, zodat u nu én in de toekomst geld bespaard en verdiend.

Wanneer u een energielabel heeft, kunt u in één oogopslag zien hoe zuinig of niet zuinig uw woning is. De aanschaf van een energielabel en een verbeterde energieprestatie brengt veel voordelen met zich mee, zoals:

  • Een zuinige woning
  • Lagere energierekening
  • Verbeterd wooncomfort
  • Minder CO2 uitstoot
  • Gezonder binnenklimaat
  • Verhoging van de waarde en kwaliteit van uw woning

Wanneer u geen geldig energielabel heeft, riskeert u een boete die kan oplopen tot €450,-

 

Onze UP-ers staan voor u klaar...