Over UP Klimaatadvies

UP Klimaatadvies is gecertificeerd voor het opstellen van het energielabel voor zowel woning als utiliteitsbouw, volgens de BRL9500 certificering, en kan hiermee al uw vastgoed met één aanspreekpunt voorzien van een energielabel. Wij maken en leveren het EPA-label, hierin zijn twee soorten labels: het EPA-U label en het EPA-W label. 

Elke woningeigenaar, particulier of sociaal, die voor januari 2015 nog geen label had, heeft begint 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd gekregen van de Rijksoverheid. Bij utiliteitsbouw is dit niet het geval. Bij verkoop van de woning is het verplicht het voorlopige energielabel om te zetten in een definitief energielabel. Wanneer deze energielabelplicht niet wordt nageleefd, kan De Inspectie van Leefomgeving en Transport (ILT) een boete opleggen. Deze boete kan oplopen tot €450,- bij de woningbouw en €20.500,- bij de utiliteitsbouw.

Onze missie is de eigenaren van utiliteitsgebouwen of woningen het advies te geven om hun pand of woning zodanig energiezuinig te maken. Dit doen wij door middel van een conditiemeting, waar onze adviseur persoonlijk bij u langs komt en het energielabel voor u maakt, adviezen geeft over installaties en ontwerpen. Aansluitend bieden wij een MJOB aan om u inzicht te geven in de toekomstige verwachte onderhoudskosten en bieden wij begeleiding aan bij uitvoering en oplevering.

Duurzaamheid is in deze tijd niet meer weg te denken. Hoe kunt u het beste bijdragen aan het duurzaam maken van het milieu?
Vraag een EPA-label aan bij UP Klimaatadvies! Wij hebben dé UP adviseur en hét UP team voor u klaar staan.

Wilt u een energielabel voor een gebouw zonder woonbestemming, ga dan naar energielabel voor utiliteit (EPA-U).
Wilt u een energielabel voor een woning, ga dan naar energieprestatie voor woningen (EPA-W).

Energiebesparing begint met een geldig energielabel!
Vraag daarom vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. Offerte aanvraag

Waarom UP Klimaatadvies?

  • Biedt persoonlijke hulp van begin tot eind
  • Heeft dé UP klantadviseur en hét UP team voor u klaarstaan
  • Geeft eerlijk en duidelijk advies
  • Adviseert zinvolle en energiezuinige investeringen
  • Biedt het totaalplaatje aan

De officiële certificering van UP Klimaatadvies

Sinds dinsdag 31 maart 2020 zijn wij officieel gecertificeerd met de BRL 9500 1 t/m 4 certificering. 

Deze projectinspecties zijn positief afgerond, mede dankzij het bedrijf SKG-IKOB Certificatie. 
Hiervan hebben wij dan ook een viertal certificaten in handen mogen nemen.

Nu zijn wij als bedrijf bevoegd om adviezen over energielabels te geven voor woningen én bedrijfspanden. 

De BRL 9500-01 en -03 certificaten zijn de energie-indexen voor woningen (01) en utiliteitsgebouwen (03), hiermee kunnen en mogen we de energieprestaties van woningen en bedrijfspanden meten.

De BRL 9500-02 en -04 certificaten zijn het maatwerkadvies voor woningen (02) en utiliteitsgebouwen (04), hiermee kunnen en mogen wij u een advies op maat geven met maatregelen om uw woning of bedrijfspand energiezuiniger te laten worden.