Heeft uw gebouw label D t/m G? Volg de volgende stappen om uw pand voor 2023 naar energielabel C te tillen.

Stap 1: Vraag een maatwerkadvies aan
Een energieadviseur controleert het gebouw op een aantal kenmerken, signaleert verbetermogelijkheden en maakt een kostenberekening. Een maatwerkadvies wordt ook wel energieprestatieadvies (EPA) genoemd. Dit advies heeft niet automatisch een energielabel tot gevolg. Als opdrachtgever kunt u afspreken om ook een energielabel te laten opmaken. Dit brengt vaak weinig extra kosten met zich mee.

Maatwerkadvies aanvragen

Stap 2: Verken financiële regelingen
RVO ondersteunt het nemen van energiebesparende maatregelen met een aantal subsidies. Bekijk daarvoor hun subsidiewijzer.

Stap 3: Voer de maatregelen uit
Voer de energiemaatregelen voor 2023 uit, om in ieder geval tijdig (dus voor 1 januari 2023) op energielabel C te komen. Zorg indien mogelijk voor no regret-maatregelen. Dit zijn maatregelen die bijdragen aan een energieneutraal kantoor en die rekening houden met verregaande aanpassingen in de toekomst. Een voorbeeld hiervan is een maatregel die genoeg ruimte overlaat om een installatie later aan te passen aan de stand van de techniek.

Stap 4: Laat een nieuw energielabel opstellen
Schakel opnieuw een energieadviseur in om het nieuwe label vast te stellen en te laten registeren.

Energielabel aanvragen

Wij kunnen dit allemaal voor u aanbieden en regelen. Bij UP Klimaatadvies krijgt u het totaalplaatje.

Wacht niet langer en vraag een offerte voor het maatwerkadvies en het energielabel nu aan. Want let op: na 2021 is de nieuwe methode NTA8800 van kracht en wordt het ook weer een stukje duurder.

U kunt ons bereiken via info@upklimaatadvies.nl of 088-5546222
Of vraag hier een offerte aan.